Copertina poliplan

Copertina poliplanO optiune pentru acoperirea spatiilor reprezinta copertina poliplan. Poliplanul folosit la executia copertinelor si teraselor se gaseste intr-o gama variata de culori putand fi personalizat prin printare sau cu autocolant decupat pe contur. Aceasta poate avea structura metalica sau din fier forjat, protejata anticoroziv, structura din inox sau din aluminiu. Copertina din poliplan poate acoperi de la suprafete de cativa metri patrati pana la sute de metri patrati. Astfel, copertina devine un produs publicitar ce are atat rol de protectie, cat si de semnalizare a unui spatiu.

Avantaje copertina poliplan

Copertina poliplan este folosita pentru protejarea unei intrari sau a unui geam de soare sau de ploaie. Acestea pot avea forme si culori diverse, potrivite cu locatia unde sunt montate. O copertina poliplan trebuie spalate periodic pentru a-si pastra aspectul.

Copertinele din poliplan au structuri metalice pretensionate cu schelet metalic din teava rectangulara, acoperite cu prelata de 650g/mp. Aceste copertine sunt destinate acoperirii spatiilor mici de deasupra usilor sau ferestrelor cu o adancime cuprinsa intre 70 si 100cm, lungimea acestora fiind nedeterminata. Structura metalica ce sta la baza copertinei trebuie sa fie sufficient de solida pentru a sustine greutatea copertinei, chiar incarcata cu zapada. Copertina poliplan se realizeaza pe teava rectangulara grunduita si vopsita, peste care se intinde poliplanul. Poliplanul este de fapt o folie PVC care are in consistenta sa insertie de fibra de sticla si plastic, ce confera o rezistenta deosebita. Avantajul prelatelor cu poliplan este acela ca se pot obtine forme deosebite atat pe suprafete mici cat si mari, dar si o coloristica diversificata.